Overlæge i lungemedicin og hans mening om e cigaretter.

I de seneste år har rigtig mange mennesker verden over valgt at skifte tobakken ud med en e cigaret.

I hele verden har der været delte meninger om hvorvidt det er en god idé at skifte til en e cigaret.

Tendensen er således at brugerne af e cigaretter oftes er meget positivt stemt overfor e cigaretter, da folk oplever endelig at kunne slippe tobakken efter at have været afhængig af tobakscigaretter.

Mange læger og eksperter anbefaler samtidig at skifte til en e cigaret, da langt størstedelen er enige om at en e cigaret er langt mindre skadelig.

På den anden side er der kritikere som mener, at e cigaretter er en dum ting at begynde på, da man så bare skifter røgen ud med damp. Kræftens Bekæmpelse anbefaler blandt andet, at man i stedet bruger et stykke tyggegummi.

Hos Din eCigaret ved vi godt at rigtig mange har forsøgt sig med tyggegummi, men ikke har lykkedes med at blive røgfri på denne måde. Derfor mener vi det kan diskuteres om det så ikke var bedre at skrifte røgen ud med damp?

E væsken i en e cigaret bliver varmet op til 60 grader, hvorefter den afgiver damp tilsat nikotin, glycol, propylenglycol og aromastoffer, (nikotin er valgfrit). Den ukendte faktor for mange her er glycol og propylenglycol, det kan måske godt lyde som farlige stoffer? Men glycol og propylenglycol er i virkeligheden en af de mest anvendte stoffer i fødevarer, kosmetik osv. Ja, det er også det præcis samme som bruges til at lave røg i en røgmaskine.

Netdokter.dk skriver om e cigaretter hvor de blandt andet citerer overlæge i lungemedicin fra Gentofte Hospital, Philip Tønnesen.

Han udtaler at han slet ikke er i tvivl om at e cigaretter er langt mindre skadelige end tobakscigaretter.

Han beretter blandt andet at hovedingrediensen som har været meget omtalt i pressen som noget ”farligt”, propylenglycol, også har været brugt i ”astma-spray”, og at der ikke er nogen dyreforsøg, der tyder på, at det er kræftfremkaldende.

 Han udtaler derefter:

- Men hvis man indånder en vis mængde propylenglycol og/eller glycerol hver dag, kan vi ikke udelukke, at det kan være skadeligt. Det kan være en lille potentiel risiko, men sammenlignet med at ryge er risikoen næsten uden betydning, fastslår han.

 

Det er nok på tide at man begynder at seriøst overveje spørgsmålet omkring lovligheden af e cigaretter. Det er så nemt bare at forbyde dem, især fordi staten tjener masser af penge på tobaksafgifter og Kræftens Bekæmpelse bliver støttet økonomisk af Nicorette.

Man kunne spørge sig selv om det ikke var på tide at lægge alle de økonomiske incitamenter bag sig, og i stedet fokuserer på danskernes sundhed?