Johnny Depp e-cigaretKræftens Bekæmpelse prøver med en kampagne, at gøre op med det påståede cool element at ryge cigaretter, og med hjælp fra diverse danske kendisser, har de fået taget nogle yderst lækre billeder, hvor der bliver poseret med slikkepinde i mundvigen i stedet for cigaretter. Indrømmet, det er nogle fine billeder, men kan det virkelig få unge til at droppe tobakken og røgen? 

Se kampagnen her.

Vi hos Din eCigaret kan udemærket godt forstå at Kræftens Bekæmpelse (KB) prøver at appellere til de unge for at de skal kvitte smøgerne, dog finder vi det besynderligt at KB ikke (endnu) vil forholde sig til det studie, som det Britiske Sundhedsministerium (PHE - Public Health England) publicerede 19. august, som evidentielt konkluderer at e-cigaretter er 95% mindre skadeligt end tobaksrygning. En sådan reduktion må være interessant for KB, og kunne sagtens være genstand for en kampagne imod tobaksrygning, hos unge såvel som gamle.
Du kan læse mere om studierne her.

På trods af den betydelige reduktion af den skadelig effekt, lader KB pengene rulle i en kampagne der kun vil advokere for et brat stop med rygning, med noget så simpelt, og en anelse usundt, som en slikkepind der skal gøre forskellen. Vi mener at det er på tide, at KB tager bladet fra munden og kigger mod e-damp, og den stignende brug af e-cigaretter, og bruger det aktivt imod traditionel tobaksrygning. Der er intet galt i at tale for total afholdenhed, men hvis man med en e-cigaret, kan bebeholde damp oplevelsen, samtidig med at man skærer op mod 4000 sundshedsskadelige stoffer og tjære fra, så er man i hvertfald kommet et meget langt stykke af vejen. Alt sammen i kræftens bekæmpelses tjeneste.

En tabel i den publicerede studie viser, at siden 2013, har e-cigaretter været det overvejende middel til rygestop, med eller uden nikotin. Og tendensen er stærkt stigende. I 2015 overstiger e-cigaretter alle de andre forsøgsmetoder, endda med stor margin ned til nummer 2! 
Se selve studiet her, og tabellen på side 46. 

Forsøg på at kvitte smøgerne

Det skal dog siges at studiet er baseret på undersøgelser foretaget i England, men det er meget nærliggende at antage at foretog man de samme undersøgelser i vores egen andedam, ville man nok se de samme tendenser, større er kulturforeskellene mellem England og Danmark vel ikke. Derfor burde det være muligt for KB at bruge disse oplysninger og tendenser kontruktivt i kampen mod tobaksrelaterede kræftsygedomme, i stedet for at lege slikmutter - se DÈT ville være cool ...

Vil du selv være cool med damp

Vi har hos Din eCigaret udvalgt de flotteste og mest funktionelle modeller, og du kan læse mere om dem her, så du selv kan blive cool med damp.

eRoll-C Kit. Lille Cigaret-look-a-like i superflot design. Undgå at rende rundt med et kæmpestort batteri, så e-cigaretten ligner en rumraket. eRoll er lille og smart, og for at kompensere for det lille batteri, så følger der 2 komplette e cigaretter med i sættet, sammen med en laderbox på størrelse med en lille telefon. Så kan du have den ene e-cigaret siddende til opladning mens den ligger i tasken, mens du bruger den anden.

EVIC VTC Mini kit. Her får du fuld damp for pengene i 3 flotte farver. Sættet er temperaturstyret, hvilket betyder at du opnår den største sikkerhed inden for e-cigaretter. Temperaturstyring betyder at varmelegemet (coilen) der sidder i e-cigaretten og sørger for at fordampe e-væsken, aldrig bliver overophedet. Når den når op på den maxtemperatur du har indstillet den til, så jævner batteriet dets output ud og du får et konstant jævnt dampflow. Dine coils / brændere vil holde meget længere, og du vil opleve et fald i dit forbrug af e-juice.

eGo One Mini Kit. Dette er en ecigaret i smukt design, med masser af power, men stadig i en meget lille størrelse. Den fås i pink, blå, stål og sort, og passer lige i lommen. eGo One mini er den mindste sub-ohm e-cigaret på markedet, og sub ohm vidner om at du virkelig får damp og smag for pengene.

Er du på udkig efter flere e cigaret startkits, kan du se hele udvalget her