Debatten raser omkring salg af e cigaretter til unge.

På Christiansborg er der indledt drøftelser omkring e-cigaretter, og et flertal for et forbud rykker nærmere, da både Enhedslisten og SF mener, der skal indføres en aldersgrænse rapporterer dr.dk. Det være sig således at danskere under en hvis alder ikke må købe en e cigaret.

Der er forskellige holdninger blandt de politiske partier, hvor nogle mener at vi er frie til at vælge og at det må være forældrenes ansvar at opdrage børnene til ikke at bruge e cigaretter, hvis de ikke ryger.

Hos din-ecigaret.dk mener vi at forslaget omkring et forbud af salg til unge under 18 år, ville være et positivt tiltag.

Hvorfor vil et forbud være positivt?

Vi mener at e-cigaretter bør bruges til at kvitte tobakken, og ikke som nydelsesmiddel blandt unge mennesker.

 Da man opfandt e-cigaretten var det til formål at hjælpe rygere med at droppe røgen. Det har heldigvis vist sig at e-cigaretter er et utroligt effektivt rygestopmiddel, som har hjulpet millioner er mennesker verden over med at blive røgfrie.

 Der har i medierne været flere historier omkring at e-cigaretterne er blevet populære helt ned på folkeskole niveau, hvor helt unge mennesker bruger e-cigaretten.

Dette mener vi er en forkert måde at anvende e-cigaretten på, og vi støtter derfor forslaget om et forbud af salg af e-cigaretter til unge under 18 år.

Vi ved samtidig godt at det er en lidt kompliceret diskussion, da der samtidig er mange unge som er afhængige af tobakscigaretter, som vi alle jo ved er meget sundhedsskadelige. For disse unge vil det naturligvis være meget uheldigt at de ikke kan købe e-cigaretter i stedet.

Men samtidig er en aldersbegrænsning nok den eneste holdbare løsning, som skal holde unge fra e-cigaretterne.

De unge mennesker under 18 år som ryger tobakscigaretter, må så bede sine forældre om at købe e-cigaretterne til dem. Det må antages at alle forældre må være interesseret i at hjælpe deres børn med at blive røgfrie.

 Det er ærgerligt at e-cigaret debatten skal have et negativt ry grundet at mindre årige køber dem. Vi mener det er vigtigt at holde fokus på hvad e-cigaretter er skabt for, nemlig at hjælpe rygere med at blive røgfrie, og ikke som et status symbol blandt unge menneske