Det ser ud som om der at damperne kan onde lettet op i første omgang. Der er ikke noget strengt initiativ på vej omkring brugen af e-cigaretter som fortsat vil være lette tilgængelige og i fri handel.

E-cigarettens e-væsker ser dog ikke ud til gå helt fri for regulering. Det forslås bla. at hver flaske e-juice maximalt må indeholde 20 mg. nikotin og så blive det nøje drøftet hvilke smage det skal være lovlige at sælge. Som det ser ud lige nu, så kan alle tænkelige smage produceres, men sådan bliver det nødvendigvis ikke ved med at være, men meget tyder på det bliver i løbet af 2014.

 

Breezer-effekten.

Man er bekymret for at børn og unge skal blive fristet til at gå i gang med dampe pga. De attraktive og lokkende smage som: Cola, energi drik, vingummi bamser og hvad der ellers tilbydes af sliklignende e-væsker. Hvordan forbuddet helt nøjagtigt strikkes sammen, vides endnu ikke.

 

Krav til e-juices og dosering.

Der lyder også en bekymring omkring hele påfyldningsprocessen af e-cigaretten ift. de e-cigaretter der allerede er doseret på forhånd. Hvordan man ønsker at regulere dette fremgår ikke, men stramninger er tilsyneladende på vej.

Yderligere stilles der højere sikkerhedskrav til e-væskerne hvor der vil blive krævet børnesikring på flaskens låg.

 

Den e-juice der sælges hos bla. din-ecigaret.dk er fra True Vapor som efter sigende gør meget for at leve op til de bedste standarder. Fx leveres de alle med nålehoved for sikker og kontrolleret påfyldning samt med børnelås på e-juicens låg. Om det er nok til leve op til de kommende reguleringer bliver spændende at se.

Du kan læse hele artiklen: dagens.dk – EU-direktiv: E-cigaretter skal fortsat være lette at købe