Skal e-cigaretter snart reguleres?

Tilbage i foråret 2015 gjorde vi gentagende gange opmærksom på de danske politikeres lovforslag, der lagde op til tidlig regulering af e-cigaretter gældende fra 1 november 2015. Vi blev utroligt glade for jeres opbakning og heldigvis blev lovforslaget udskudt i første omgang.

Det er dog lidt for tidligt at glæde sig... 

Som det ser ud nu, vil vi omkring maj 2016 modtage nye retningslinjer fra EU's side. Sker det, må vi med rette være bekymret for fremtiden da det med høj sandsynlighed vil betyde at dampen bliver sidestillet med tobak i det frygtede tobaksdirektiv. Det vil betyde:

1. Udstyr som vi kender det i dag bliver ulovligt. Vi overlades til brugen af cigaretlignende e-cig produkter.

2. Udvalget af e-væsker i adskillige vg/pg forhold og et stort smagssortiment, reduceres kraftigt.

Og det er nok kun toppen af isbjerget...

Som nogle af jer allerede ved, så har Totally Wicked indledt retsag mod EU's planlagte regulering. Vi krydser fingrer og afventer spændt hvordan forløbet udvikler sig og holder jer naturligvis tæt opdateret. 

Indtil da må i nyde dampen og jeres gode helbred :-)

Sandheden om e-cigaretter

Vi har alle hørt både gode og dårlige historier om e cigaretter. Ved du hvad der er sandt og hvad der er falsk spin? Regulater Watch tager her et hurtigt kig på en del af de ting som mange af os, der nyder dampen, vil finde yderst interessant.

Dampere i Canada følger i øjeblikket udviklingen i lovgivningen. Kommer der reguleringer på området eller vil Canada gå så vidt som at gøre e cigaretter ulovlige? Kort sagt står Canada overfor den samme uvished om dampens fremtid som vi gør i Europa og Danmark.

Undersøgelser viser at ca. 7 millioner canadiere fortsat ryger almindelige cigaretter. Heraf prøver halvdelen hvert år at kvitte vanen, hvilket de gør klogt i. Der forventes 23.000 nye tobaksrelaterede lungekræft tilfælde i 2015 – bare i Canada. Heraf forventes at 18.000 vil dø af deres sygdom. Tallene må siges at tale for sig selv. Risikoen for at ende med lungekræft hvis man fortsætter med at ryge er stor.

Kun 10% af de canadiere der forsøger at stoppe tobaksrygning med nikotinplastre og nikotintyggegummi lykkes med at komme af med cigaretterne. Det er selvfølgelig stadig et forsøg værd, men det er en skræmmende lav succesrate. Især når undersøgelser viser væsentligt bedre resultater med e cigaretter og damp.

I Canada er der lavet en undersøgelse med mere end 2000 testpersoner der inden testen var rygere. Efter testen svarer 96% at e cigaretter har hjulpet dem til deres rygestop. 79% svarer at de er bange for at starte med tobaksrygning igen hvis de ikke fortsat kan få lov at bruge e cigaretter.

Vi har her i Europa på det sidste set flere gode studier om e cigaretter og deres virkning.

Sundhedsstyrelsen i England påpeger, at e-cigaretter er 95% mindre skadelige en tobaksrygning.

Når man ser på de positive sundhedsundersøgelser sammen med succesraten fra de canadiske rygere i denne undersøgelse, må man sige at det kun kan være en fordel at forsøge sig med e cigaretter og forhåbentlig en gang for alle komme af med cigaretterne.

Videoen herunder sætter fokus på:

1. Den eksplosive vækst i brugen af e-cigaretter som hjælp til at kvitte cigaretterne.

2. Myndighederne som enten står overfor at regulere e-cigaretter eller helt forbyde dem.

3. Der findes 7 mio. rygere i Canada, hvoraf halvdelen forsøger at stoppe hvert år.

4. I 2015 estimeres 23.000 nye tilfælde tobaksrelateret lungekræft, hvoraf 18.000 vil dø heraf.

5. Kun 1 af 10 der forsøger at stoppe med at ryge lykkes ved brug af traditionelle afvænningsmetoder.

6. I et forsøg med 2000 personer, hjalp e-cigaretten 96% med at kvitte tobakken.

7. Cigaretter indeholder 4000 kemikalier, hvoraf 43 er kendte som kræftfremkaldende.

8. E-juice består af 4 fødevare godkendte produkter: Vand, VG, PG, aroma og evt. nikotin.

 

                                                                                                                                     GÅ TIL SHOPPEN >>