Jeg er efterhånden godt træt af den måde den danske presse angriber fænomenet e cigaret på. Det minder mest af alt om en heksejagt udført med dårlig copy paste journalistik og vinklet på en måde så den almene dansker automatisk ledes til at opfatte damp som en ny fjende af samfundet.

De seneste 2 skud på stammen i kampen mod dampen kommer fra DR og TV2. 2 nyhedsmedier som man skulle mene gjorde sig yderst umage for at oplyse os danskere om fakta og ikke blot fylde os med usande og fejlagtige informationer. 

DR sendte torsdag den 22. januar et helt program om e cigaretter. Kontant kommer med en masse oplysninger, men mangler fakta og opsætter en masse ledende spørgsmål. Hele deres vinkling af historien tager udgangspunkt i unges/børns brug af e cigaretter og deres mulighed for at købe det. Det er jo ikke nogen nyhed at unge bliver draget af nye ting der er oppe i tiden. Sådan har det altid været og det vil det blive ved med. Derfor mener jeg at det er under al kritik at det er her de har fokus.

Et andet fokuspunkt er alle de dårlige produkter man kan få på markedet. Hvorfor skal det vinkles ud fra alle de dårlige områder frem for at oplyse danskerne om alle de positive ting der er ved dampen. Kim Petersen som er formand for DADAFO får ca. 1 minuts taletid ud af programmets næsten 28 minutter. DADAFO er det sted i Danmark man finder den største ekspertise og viden omkring e cigaretter og damp. Derfor forstår jeg ikke at man ikke tager udgangspunkt i dem i stedet for at lave endnu en skræmmekampagne.

Torsdag den 29. Januar kom TV2 Nyheder så med denne artikel. Et glimrende eksempel på copy paste journalistik hvor man har taget bind for øjnene og viderebragt en gang vrøvl. Det kommer forhåbentlig ikke som nogen overraskelse for nogen at nikotin er vanedannende uanset hvordan det indtages. Der findes mange undersøgelser der viser positive effekter af e cigaretter. Er den amerikanske læge Dr. Ron Chapmans viden bedre end den vi kan få fra vores egne danske læger? Overlæge og ekspert i lungesygdomme Philip Tønnesen roser e-cigaretter. Læs evt denne artikel.

Skal vi stole på en amerikansk læge eller en lidt tættere på som arbejder med de her ting til daglig? Jeg ved godt hvad jeg tror på.

Jeg mener absolut ikke at børn eller unge bør bruge e cigaretter. Ligesom jeg aldrig vil anbefale en ikke-ryger at starte med at dampe. Jeg tror ikke at dampen er uskadelig. Vi kender endnu ikke den langsigtede virkning af damp, men en ting er helt sikker. Damp er et sundere alternativ til rygning.