Som du måske er bekendt med, så står danske dampere og forhandlere foran en udfordring ift. det lovforslag som Sundhedsministeriet sendte i høring den 20. februar 2015. 

Hvis lovforslaget vedtages i sin nuværende ordlyd vil det tillade salg af e-cigaretter og nikotin e væske, men det kræver at produkter lever op til utrolig stramme krav. Der findes i dag INGEN produkter, der kan leve op til kravene i den foreslåede lovgivning – og umiddelbart vil det være meget svært at skabe produkter der overholder alle disse overregulerende krav. Derfor vil det kunne betyde, at alle de tanke/clearomizer m.m. som vi anvender i dag, vil blive forbudt at sælge, købe og anvende efter den 1. november 2015.

Lovforslaget er på mange måde meget ukonkret. Intet er vedtaget endnu! Vil du gerne fortsætte med at have friheden til at dampe som du gør det i dag, så er det vigtigt, at vi alle får påvirket hele processen lige nu inden endelig vedtagelse, som er sat til d. 1. November 2014. 

DIN STEMME ER AFGØRENDE - Her er 4 gode måder hvorpå du kan vise din støtte!

1. 
På lørdag d. 14 marts kl 14 på Christiansborg samles dampere fra hele landet for at holde sammen om kampen for dampen. Mød op og støt – jo flere vi er des bedre og jo stærkere signal kan vi sammen sende til politikerne. Læs mere om demonstrationen på DADAFO´s hjemmeside HER 

2.
I England har et af de største firmaer, Totally Wicked Ltd. lagt sag an mod EU’s Tobacco Products Directive. Vi opfordrer til at støtte dem ved at angive dit navn her. Dine data vil blive benyttet til at støtte Totaaly Wicked i retssagen. 

3.
Sammen står vi stærkere. Spred budskabet til familie og venner. Råb op og brug de Sociale Medier til at ytre dig. Det tæller altsammen!

4.
Skriv direkte til Sundhedsministeren Nick Hækkerup på sum@sum.dk og Sundheds- og Forebyggelsesudvalget medlemmer på hanne.schmidt@ft.dk Vær sobre og saglige - gør IKKE brug af ukvemsord - men gør politikerne klar over hvordan jeres syn på sagen er - og at de ikke længere kan ignorere de danske forbrugere...

Du kan læse et resumé af lovforslaget her